Muzeul „Memoria” sărbătorește Ziua Națională a României (1 decembrie 2016)

În fiecare an directorul Muzeului „Memoria” serbează Ziua Națională a României (1 Decembrie) pentru că muzeul este dedicat ostașilor români căzuți pe teritoriul Basarabiei și al raionului Florești (fostul județ Soroca). Directorul face tot posibilul ca muzeul să aibă cât mai mulți vizitatori.

Victor Țîbrigan, directorul Muzeului „Memoria”: „Aici, într-adevăr arătăm istoria adevărată. Aici la mine e muzeu unicat, de altfel e primul de acest fel din Basarabia. Muzeul prezintă elevilor istoria adevărată. Muzeul e format din patru compartimente: Camera Ostașului, Casa Mare, Compartimentul Istorie locală și națională precum și Camera creștină- e una deosebită deoarece conține o colecție impresionantă de icoane”.

La muzeu au fost prezenți și tineri care au venit cu momente artistice. Reprezentanții autorității publice locale prezenți la întâlnire consideră muzeul drept o valoare națională.

Vladimir Gutium, vicepreședintele raionului Florești: „Este ca un simbol al românismului în raionul Florești. Desigur că are o mare importanță pentru toți cei care iubesc România, care se consideră români, care țin la Țara Mamă”.

Autoritățile vor depune tot efortul pentru ca muzeul să fie amenajat pe viitor.

Vladimir Gutium, vicepreședintele raionului Florești: „După cum vedeți, muzeul se află în prezent în condiții destul de grele. Mai este mult de lucrat, de îmbunătățit unele lucruri. Sperăm ca pe viitor această situație va fi remediată”.

Ziua Națională a României se sărbătorește în fiecare an în ziua de 1 Decembrie începând cu anul 1990.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s