Curs internațional pentru combaterea fake-news – București/Chișinău (19-20 aprilie 2018)

02 aprilie 2018

Think tank-ul Chamber of Excellence in International Affairs, in parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Spirit Critic” din Chișinău, va derula în perioada 19-20 aprilie a.c. cursul „TechCamp RO­­_MD – Digital Tricks.

Evenimentul, finanțat de către Departamentul de Stat al SUA prin Digital Communication Network,  se va derula concomitent la București și Chișinău, urmând a fi ținute o serie de prelegeri care vor fi transmise live către participanți, cu scopul de a dezvolta capacitățile acestora de a combate dezinformările și fenomenul fake news.

În acest sens, participanții vor dobândi cunoștințe privind noile  instrumentele digitale, dialogând în mod direct cu experți în domeniu, își vor putea dezvolta  spiritului critic și analitic, precum și capacitatea de a diferenția o știre falsă față de una veridică, făcând totodată parte dintr-o rețea  internațională de tineri specializați în combaterea falsurilor informaționale.

Cursul se adresează unui număr de 30 de persoane, dintre care 15 prezente la prelegerile de la București și 15 prezente la prelegerile de la Chișinău.

Fiecare persoană va primi diplomă de participare.

Cursul din București se va desfășura la Biblioteca Națională a României, Bd. Unirii, nr.22, Sector 3, sala American Corner. Persoanele interesate  se pot înscrie, până la data de 18 aprilie 2018,  prin completarea formularului online disponibil AICI.

Persoanele selectate vor fi informate în maxim 48 de ore de la completarea formularului.

Pentru mai multe informații  ne puteți contacta la adresa de email office@newsint.ro sau la nr. de tel. (+40) 754 900 234 (Nicolae ŢIBRIGAN).

Cursul de la Chișinău se va derula în sediul CID NATO, Str. Mitropolit B. Bodoni, Nr. 2 A. Persoanele interesate  se pot înscrie, până la data de 18 aprilie 2018, prin completarea formularului online disponibil AICI.

Persoanele selectate vor fi informate în maxim 48 de ore de la completarea formularului.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la adresa saranvlad25@gmail.com sau la nr. de tel. (+373) 797 680 37 (Vladislav ȘARAN).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s